Jesteś tu:

Projektowanie lodziarni

Profesjonalny projekt lodziarni

Jeśli rozważasz na poważnie otwarcie własnej lodziarni, to z pewnością dojdziesz do takiego etapu, kiedy będzie ci potrzebny projekt twojego lokalu. I wcale nie mamy tu na myśli tego, na jakie kolory pomalujesz ściany, czy jakie meble wybierzesz. Wystrój jest oczywiście ważny, ale równie istotne jest to, jak będzie wyglądało zaplecze lokalu. To właśnie od ułożenia poszczególnych elementów zależy ergonomia pracy i szybkość wytwarzania lodowych przysmaków, a także bezpieczeństwo klientów.

Przemyślany projekt technologiczny lodziarni powinien uwzględniać wiele czynników, z których mogą nie zdawać sobie sprawy początkujący adepci branży gastronomicznej. Mowa tu m.in. o niekrzyżowaniu się drogi „brudnej” z „czystą”, odpowiednim przechowywaniu gotowych lodów i składników, wyborze mebli i blatów roboczych, a przede wszystkim ułożeniu maszyn służących do tworzenia smakołyków.

Jeśli rozważasz na poważnie otwarcie własnej lodziarni, to z pewnością dojdziesz do takiego etapu, kiedy będzie ci potrzebny projekt twojego lokalu. I wcale nie mamy tu na myśli tego, na jakie kolory pomalujesz ściany, czy jakie meble wybierzesz. Wystrój jest oczywiście ważny, ale równie istotne jest to, jak będzie wyglądało zaplecze lokalu. To właśnie od ułożenia poszczególnych elementów zależy ergonomia pracy i szybkość wytwarzania lodowych przysmaków, a także bezpieczeństwo klientów.

Dobrze przygotowany projekt lodziarni powinien uwzględniać nie tylko obecne plany, ale także przygotować twój lokal na rozwój (np. zakup dodatkowych maszyn). Wszystko to musi oczywiście korespondować z parametrami budowlanymi pomieszczenia – wysokością sufitu, wejściami, kanałami wentylacyjnymi, gniazdkami elektrycznymi, źródłami bieżącej wody czy odpływami. Do tego trzeba też rozpatrzyć kwestie transportu składników i ewentualnych wyrobów gotowych.

Jak widać, parametrów, o których musisz pamiętać, jest bardzo dużo. Nie dziwi więc, że wielu początkujących przedsiębiorców decyduje się na zlecenie projektowania lodziarni profesjonalistom.

Twoja lodziarnia – projekt technologiczny naszego autorstwa

InPlus Gastro to doświadczeni fachowcy, którzy od XX lat pomagają przedsiębiorcom realizować marzenia o własnej kawiarni, piekarni, restauracji czy lodziarni. W tym czasie stworzyliśmy interdyscyplinarny zespół ekspertów, pokaźne zaplecze technologiczne, a przede wszystkim bazę wiedzy, którą potrafimy przekazywać w usystematyzowany i przejrzysty sposób. Na pokładzie mamy zarówno ekspertów od najlepszych maszyn do produkcji lodów, jak i technologów specjalizujących się w samej sztuce tworzenia zimnych łakoci.

W swoim portfolio posiadamy wiele zrealizowanych projektów technologicznych lodziarni, które dziś prosperują pełną parą. Nasze realizacje spełniają wymogi Sanepidu i normy HACCAP, dzięki czemu właściciele lokali mogą skupić się na tym, co najważniejsze – czyli rozpieszczaniu lodowymi przysmakami klientów. Jeśli wertowanie przepisów prawnych i główkowanie nad ich interpretacją to zajęcia, na które nie chcesz tracić czasu, zleć wykonanie projektu technologicznego lodziarni doświadczonym specjalistom.

Projektowanie lodziarni: z nami wyjdziesz na

Podobnie jak w tworzeniu lodów liczy się umiejętne łączenie składników, tak w prowadzeniu biznesu kluczowe znaczenie ma trafny dobór partnerów. Partnerów, którzy mają wiedzę i kompetencje mogące realnie wesprzeć początkującego właściciela lodziarni. Eksperci InPlus Gastro wspierają przedsiębiorców z branży gastronomicznej. Proponowane przez nas rozwiązania i technologie pomagają rozwijać skrzydła w biznesie i realizować nietuzinkowe projekty. Zapraszamy do kontaktu przedsiębiorców prowadzących lodziarnie, jak i tych, którzy dopiero planują wejść do świata biznesu lodowego. Zadzwoń lub napisz i przekonaj się, ile zyskasz powierzając InPlus Gastro projekt lodziarni.

Pozostałe oferty projektów

Potrzebujesz innego projektu?

Pomożemy Ci go przygotować. Skontaktuj się z nami, postaramy się Ci pomóc.

+48 730 850 156