Jesteś tu:
InPlus Gastro
Nasi klienci wychodzą na plus
Przepisy kulinarne zwykle składają się z listy produktów, które należy kolejno dodawać, aby osiągnąć sukces w kuchni. Dla nas sukcesem jest nie tylko dostarczenie urządzeń, ale przede wszystkim ich skuteczne wdrożenie i błyskawiczna obsługa serwisowa. Dążymy konsekwentnie do dostarczania naszym klientom dodatkowych korzyści, które sprawiają, że w porównaniu do konkurentów współpraca z nami wychodzi na duży plus.
Tworzymy wartość dla branży cukierniczo-piekarniczo-lodziarskiej i segmentu HoReCa. Osiągamy to przede wszystkim poprzez dostarczanie nowoczesnego sprzętu do zastosowań profesjonalnych. Dzięki naszym maszynom odbiorcy urządzeń mogą jeszcze lepiej dbać o klientów i realizować kolejne pomysły biznesowe. Zajmujemy się też wdrożeniami urządzeń, ich całościowym serwisem oraz szkoleniami personelu. Prowadzimy także bezpłatne warsztaty tematyczne, np. z produkcji lodów rzemieślniczych, produkcji cukierniczej czy przygotowania produktów na bazie kawy. Komplementarne rozwiązania w ofercie InPlus Gastro dostarczają klientom wartość dodaną i pozwalają czerpać z potencjału, który niesie z sobą fachowe wsparcie merytoryczne i sprzętowe.
Z miłości do pyszności
Historia InPlus Gastro dowodzi, że najtrwalsze, odporne na trendy i fanaberie zmieniającego się świata projekty są zasilane pasją profesjonalistów. To właśnie ona stoi za sukcesem rynkowym InPlus Gastro. Ma on wiele twarzy. Jednym z najważniejszych wyrazów tego, że dobrze wykonujemy swoje zadania, są rekomendacje obecnych klientów, dla których marka InPlus Gastro stała się synonimem rzetelności, jakości i holistycznego podejścia do wyzwań, z którymi zmagają się przedsiębiorcy działający w branży cukierniczo-piekarniczo-lodziarskiej i HoReCa. Ich zaufanie jest dla nas cennym wyróżnieniem, ale także motorem napędowym ciągłego rozwoju.
I pomyśleć, że inspiracją do zajęcia się branżą spożywczą było zamiłowanie do pysznego jedzenia. Nie było to jednak zwykłe zauroczenie łakomstwem, a raczej autentyczna fascynacja pełną paletą wysublimowanych smaków, jakościowymi, nieprzetworzonymi składnikami, nietuzinkowymi przepisami strzeżonymi jak tajemnice i zwykłymi ludźmi, którzy w swoich firmach potrafią wyczarowywać zupełnie niezwykłe produkty.
W XXI wieku technologia przenika różne aspekty życia człowieka. Choć niektórzy podchodzą do jej możliwości z umiarkowanym sceptycyzmem, to my jesteśmy przekonani, że współczesne urządzenia mogą zdziałać prawdziwe cuda w gastronomii. Dlatego właśnie zespół InPlus Gastro od 25 lat dostarcza, wdraża, serwisuje najlepsze urządzenia gastronomiczne, które pomogą Ci trafić przez żołądek do serc klientów. Ważnym aspektem naszej działalności są szkolenia, które dają użytkownikom praktyczną wiedzę i pozwalają jak najlepiej wykorzystać dostarczane przez nas urządzenia. Takie kompleksowe podejście pozwala naszym klientom wyprodukować słodkości o unikalnym smaku i zacząć snuć plany o pięciu gwiazdkach Michelin.
Po pierwsze ludzie
InPlus Gastro jest dostawcą profesjonalnych urządzeń do przemysłu spożywczego autorstwa najlepszych producentów o światowej renomie. Gdybyśmy skupiali się wyłącznie na sprzęcie i jego parametrach, to zapewne bylibyśmy jedną z wielu firm sprzedażowych w branży HoReCa. Tak jednak nie jest, bowiem w centrum naszej filozofii stoją ludzie korzystający z urządzeń. Niezmiennie wierzymy, że maszyny są narzędziami w rękach artystów dysponujących talentami, wiedzą i pasją do przygotowywania posiłków. To właśnie do wirtuozów sztuki kulinarnej adresujemy kompleksową ofertę InPlus Gastro.
Jesteśmy grupą specjalistów z 25-letnim stażem w branży HoReCa i w sektorze przemysłu spożywczego. Jej trzon stanowią technologowie, a więc zawodowcy najlepiej zorientowani w niuansach funkcjonowania maszyn, ale także w tym, jak możliwości danego urządzenia mogą przełożyć się na jakość finalnych wyrobów. Dlatego właśnie, zamiast po prostu zrealizować dane zamówienie, staramy się najpierw poznać potrzeby zamawiającego. Precyzyjne określenie zamiarów inwestycyjnych kupującego pozwala nam lepiej dopasować konkretną maszynę do jego zapotrzebowania, aspiracji i możliwości. Dzięki takiemu podejściu Twoja firma zyska najbardziej efektywne i skuteczne rozwiązanie, skrojone na miarę potrzeb.
Najlepsze urządzenia dla przemysłu spożywczego
Prowadzenie biznesu spożywczego to przede wszystkim ludzie i relacje, które się między nimi tworzą. Jednak nawet najbardziej utalentowani kucharze, piekarze i cukiernicy oraz lodziarze nie będą mogli przebić się na tym wymagającym rynku bez wsparcia niezawodnych i wielofunkcyjnych maszyn. Tu z pomocą przychodzi InPlus Gastro. Od wielu lat specjalizujemy się w sprzedaży maszyn i urządzeń do przemysłu spożywczego, w szczególności dla branży lodziarskiej, cukierniczej, piekarniczej oraz kawiarni. Jesteśmy reprezentantem wielu uznanych producentów urządzeń do produkcji lodów, maszyn cukierniczych i piekarniczych. W naszym portfolio znajdują się m.in. takie marki jak TELME, POMATI, DOMINO, ROLLERMAC, VMI, PACKINT – których jesteśmy wyłącznym dystrybutorem w Polsce. Sprzedajemy też nietuzinkowe ekspresy do kawy autorstwa RANCILIO oraz urządzenia marek SAGI, FINES i COMENDA. Pracujemy na terenie całej Europy.
W codziennej pracy nie ograniczamy się do pośrednictwa między producentem i klientem. Jesteśmy na bieżąco z innowacjami producentów, stale poszerzamy know-how dotyczący ich produktów. Inwestujemy w rozwój personelu. Bierzemy udział w szkoleniach produktowych i serwisowych, które pozwalają nam dogłębnie poznać możliwości sprzedawanego wyposażenia oraz zdobyć aktualne informacje na temat technologicznych nowinek w branży.
Wiedza – składnik przepisu na sukces
Mamy świadomość, że obsługa sprzedawanych przez nas maszyn wymaga wiedzy i umiejętności. Traktujemy ten aspekt prowadzenia biznesu bardzo poważnie, dlatego sami dbamy o stałe poszerzanie wiedzy podczas szkoleń, konferencji czy targów, ale także, a raczej przede wszystkim, dzielimy się doświadczeniem z klientami. Zakup maszyny w InPlus Gastro nie oznacza wyłącznie dostarczenia urządzenia pod wskazany adres. Nasi specjaliści zajmują się także jej instalacją i wdrożeniem, dzięki czemu załoga lokalu może od razu korzystać z pełni możliwości nowego elementu wyposażenia. Do tematu wdrożeń podchodzimy kompleksowo – uczymy technologii, przygotowujemy dokumentację dla Sanepidu, prowadzimy konsultacje dotyczące wymogów sanitarno-epidemiologicznych, a nawet przygotowujemy projekty lokali we współpracy z architektami.
Co więcej, w naszym centrum badawczo-rozwojowym w Gliwicach organizujemy kursy lodziarsko-cukiernicze. Praktyka pokazuje, że jest to świetna przestrzeń do wymiany zawodowych doświadczeń, odkrywania wyzwań, z którymi zmaga się branża HoReCa, jak również poznania pasjonatów w swoich dziedzinach. Pracownia szkoleniowa jest wyposażona w pełną linię do przygotowania wyrobów czekoladowych z temperówką i stołem chłodniczym. Odbywają się tu szkolenia z zakresu cukiernictwa, piekarnictwa, czy technologii i produkcji wyrobów czekoladowych, a także kursy tworzenia lodów rzemieślniczych Italian Gelato Training Center dla początkujących i zaawansowanych.
Dysponujemy także drugą salą szkoleniową, w centrum Gliwic, w której organizujemy warsztaty parzenia kawy prowadzone przez certyfikowanych baristów. Pod tym adresem znajduje się też nasza ekspozycja profesjonalnych ekspresów do kawy RANCILIO, RANCILIO SPECIALTY oraz EGRO.
Posiadanie własnego zaplecza szkoleniowego to ważny wyróżnik, często doceniany przez klientów, jak również przewaga na tle konkurencji. Ta przestrzeń służy potencjalnym kontrahentom do przetestowania możliwości danego urządzenia – zapoznania się z jego ergonomią i funkcjami. Analogicznie dajemy możliwość przetestowania ekspresów do kawy, akcesoriów oraz dostępnych mieszanek małej czarnej kawy wprost z Sycylii (Marsali). Kursy są prowadzone przez naszych lub zewnętrznych ekspertów.
InPlus nadchodzi, gdy coś zawodzi
Nawet najlepsze urządzenia obsługiwane zgodnie ze sztuką mogą zawodzić w najbardziej niespodziewanych momentach. Serwisanci InPlus Gastro mają wieloletnie doświadczenie w obsłudze, naprawach i konserwacjach profesjonalnych maszyn spożywczych. Dzięki nim możemy zagwarantować klientowi fachowy montaż i wdrożenie sprzedawanych maszyn, ale także przeglądy okresowe oraz naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne. W gliwickim magazynie posiadamy spory zapas części zamiennych i dokumentacji sprzedawanych maszyn i urządzeń, dlatego serwis w wykonaniu InPlus Gastro nie wiąże się z długim oczekiwaniem na transport części z zagranicy. Wiemy, że dla wielu klientów czas jest priorytetem. Z myślą o nich przygotowaliśmy urządzenia zastępcze, które udostępniamy im, gdy awaria maszyny wymaga przewiezienia sprzętu do naszego centrum serwisowego.
InPlus Gastro – z myślą o profesjonalistach
Doświadczony zespół, bogaty asortyment wyposażenia obiektów HoReCa, renomowani dostawcy, przemyślanie skomponowana oferta usług szkoleniowych i serwisowych to asy atutowe w talii InPlus Gastro. To wszystko nie byłoby jednak możliwe bez spełnienia jednego ważnego warunku. Lubimy naszą pracę, dlatego traktujemy ją bardzo poważnie i z pełnym zaangażowaniem. Pasja do przygotowania posiłków, wypieków i produktów spożywczych napędza nas do ciągłego rozwijania portfolio, poszerzania umiejętności i jeszcze lepszego dopasowywania produktów i usług do zmiennych potrzeb rynku. Nasze zamiłowanie potwierdza regularne uczestnictwo w szkoleniach i targach branżowych, gdzie mamy bezpośredni kontakt z innymi pasjonatami z sektora HoReCa. Można nas spotkać m.in. na targach Expo Sweet i Gastrotargach Smakki w Warszawie, Sweettargach w Katowicach, Warsaw Sweet Tech, a także na wydarzeniach zagranicznych: SIGEP w Rimini, HOST w Mediolanie i IBA w Monachium.
Wizyta na tego typu imprezach może być świetną okazją do poznania oferty InPlus Gastro, a przede wszystkim ludzi stojących za tą marką. Jeśli nie będzie nam dane spotkać się bezpośrednio podczas wydarzenia branżowego, zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego. Przekonajmy się, czy razem możemy stworzyć coś pysznego!
Zapraszamy do centrum szkoleniowego w Gliwicach, do odwiedzenia naszego stoiska na targach branżowych celem zapoznania się z naszą ofertą. Jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Nasz zespół

Damian
sprzedaż

Michał
serwis

Tomasz
serwis

Krzysztof
technolog

Bogusia
technolog

Andrzej
sprzedaż

Monika
sprzedaż
Nasi partnerzy
Zostaw swój telefon
Chętnie porozmawiamy o Twojej firmie i sprawach, w których możemy Ci pomóc.