Jesteś tu:

Dla pracowników cukierni i fanów słodkości

Szkolenia cukiernicze w InPlus Gastro

Im dłużej działamy w biznesie cukierniczym, tym większe mamy przekonanie, że wiedza to waluta niepodlegająca inflacji. Trendy, upodobania konsumentów, technologie czy dostępne składniki – te wszystkie rzeczy zmieniają się z biegiem czasu, natomiast wiedza i doświadczenie pozostają niezmiennie ważne. To właśnie te dwa czynniki stanowią fundament budowania trwałych i udanych projektów cukierniczych. Celem InPlus Gastro jest kompleksowe rozwijanie klientów, dlatego właśnie do naszego portfolio dodaliśmy szkolenia cukiernicze.

Imponujące doświadczenie zbierane przez specjalistów InPlus Gastro w branży cukierniczej od trzech dekad sprawia, że możemy kompleksowo podchodzić do tematu szkoleń dla cukierników. Do dyspozycji kursantów oddajemy wszystko, co najlepsze. Szkolenia cukiernicze są prowadzone w naszym centrum technologicznym w Tychach wyposażonym w najnowsze urządzenia służące do produkcji czekolady i nie tylko. Kursy cukiernicze w InPlus Gastro łączą w sobie umiejętności praktyczne z wiedzą, którą powinien przyswoić każdy miłośnik tworzenia słodyczy. Ważne jest również to, że zajęcia w formie warsztatowej są prowadzone przez prawdziwych specjalistów – cukierników z wieloletnim doświadczeniem i odpowiednim podejściem do przekazywania wiedzy.

Dla kogo są szkolenia cukiernicze?

Dla pasjonatów i zawodowców z branży cukierniczej – osób, które chcą szlifować swój warsztat, ulepszać receptury i rozpieszczać kubki smakowe klientów nowymi koncepcjami. Szkolenia cukiernicze to propozycja dla tych, którzy chcą się rozwijać, wymieniać doświadczeniem i inwestować w swoją cukierniczą pasję. Raczej nie jest to propozycja dla ludzi poszukujących szybkiej możliwości zdobycia kolejnego papierka wymaganego przez pracodawcę

Szkolenie cukiernicze z produkcji wyrobów czekoladowych.

Jednym z najczęściej organizowanych przez nas szkoleń jest to poświęcone sztuce tworzenia wybornej czekolady. Naukę rozpoczynamy od teoretycznego wprowadzenia, które pozwala lepiej zrozumieć cykl dojrzewania kakaowca i specyfikę jego ziaren. Później przechodzimy do części praktycznych poświęconych kolejnym etapom wyrabiania czekolady, ze szczególnym uwzględnieniem mieszania miazgi kakaowej z tłuszczem, konszowania i temperowania. Szczegółowo wyjaśniamy niuanse każdej czynności i pokazujemy, jak dostępne na rynku urządzania mogą ułatwiać poszczególne etapy tworzenia czekolady.

Warsztaty cukiernicze szyte na miarę

Korzystając z imponującego doświadczenia i rozbudowanego zaplecza, nie ograniczamy się wyłącznie do tematu obróbki czekolady. W ofercie szkoleń cukierniczych mamy też inne zagadnienia, w zależności od potrzeb zamawiającego. Dużą popularnością cieszą się szkolenia z podstaw cukiernictwa, szkolenia z monoporcji oraz szkolenia z tworzenia deserów. W repertuarze mamy również kurs tworzenia tortów, ciast i deserów bankietowych, pralin, bez i pączków. Innymi słowy, sztuka cukiernictwa nie ma przed nami żadnych tajemnic!

Wybierz szkolenie cukiernicze dla siebie lub twojego zespołu i zbuduj swoje słodkie portfolio pod okiem najlepszych specjalistów w branży. Efekty będą… palce lizać!

Pozostałe szkolenia

Szkolenia lodziarskie

Szkolenia lodziarskie

Szkolenia lodziarskie

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą szkoleń lodowych i wejścia na wyższy poziom prowadzenia rzemieślniczej lodziarni.

Szkolenia baristyczne

Szkolenia baristyczne

Szkolenia baristyczne

Zapisz się na szkolenie kawowe i postaw pierwszy krok na drodze do roli profesjonalnego baristy.

Szkolenia piekarnicze

Szkolenia piekarnicze

Szkolenia piekarnicze: wiedza rośnie jak na drożdżach!

Odkryj szkolenia piekarnicze w InPlus Gastro, wybierz kurs adekwatny do twoich potrzeb i zainteresowań i daj sobie szansę na zdobycie nowych umiejętności w piekarniczym fachu.

Potrzebujesz innego szkolenia?

Pomożemy Ci je zorganizować. Skontaktuj się z nami, postaramy się Ci pomóc.

+48 730 850 156